(recept
si oblíbilo 74 návštěvníků)
Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku
Potřebné ingredience
3 chlazená kuřecí prsa,1 cibule, sladká mletá červená paprika,12% smetana na vaření, Solčanka (nebo Klare GemÜsebrÜhe zn. Alnatura - kupuji v DM, stačí 1 vrchovatá čajová lžička sypké směsi vetřené do masa),polohrubá mouka,kousek másla
Postup přípravy
1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle v papiňáku zesklovatět.
2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky a lehce osolíme Solčankou nebo Klare GemÜsebrÜhe .
3. K cibuli přidáme mletou červenou papriku a kousky kuřete a necháme zatáhnout. Zalijeme vroucí vodou a papinujeme 35 minut.
4. 1/2 kuřecích kousků vyndáme, druhou polovinu se základem rozmixujeme.
5. Omáčku zahustíme moukou namočenou ve smetaně (obvykle stačí jen přilít smetanu - omáčka se zahustila rozmixovanou cibulí a masem).
6. Vrátíme kousky masa a dochutíme podle potřeby solí.
Našim dětem nejvíc chutná s bramborovou kaší.
Dobrou chuť
TIP: od 1.5 roku dělám "ostřejší" typ kuřátka na smetaně. Do základu po zalití vroucí vodou přidávám 1 kostičku HÜhner BrÜhe zn. Alnatura (kupuji v DM). Pozor na solení kuřecího masa!!!! Osolte jen maloučko, symbolicky, protože kostička kuřecího vývaru obsahuje také sůl!!! Tahle varianta bude chutnat i tatínkům :-). Je výraznější, skvělá s knedlíkem a dvojčatům ji servíruji s těstovinami, které ostřejší chuť omáčky neutralizují.
2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky a lehce osolíme Solčankou nebo Klare GemÜsebrÜhe .
3. K cibuli přidáme mletou červenou papriku a kousky kuřete a necháme zatáhnout. Zalijeme vroucí vodou a papinujeme 35 minut.
4. 1/2 kuřecích kousků vyndáme, druhou polovinu se základem rozmixujeme.
5. Omáčku zahustíme moukou namočenou ve smetaně (obvykle stačí jen přilít smetanu - omáčka se zahustila rozmixovanou cibulí a masem).
6. Vrátíme kousky masa a dochutíme podle potřeby solí.
Našim dětem nejvíc chutná s bramborovou kaší.
Dobrou chuť
TIP: od 1.5 roku dělám "ostřejší" typ kuřátka na smetaně. Do základu po zalití vroucí vodou přidávám 1 kostičku HÜhner BrÜhe zn. Alnatura (kupuji v DM). Pozor na solení kuřecího masa!!!! Osolte jen maloučko, symbolicky, protože kostička kuřecího vývaru obsahuje také sůl!!! Tahle varianta bude chutnat i tatínkům :-). Je výraznější, skvělá s knedlíkem a dvojčatům ji servíruji s těstovinami, které ostřejší chuť omáčky neutralizují.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabuli
(upraveno)
19. 7. 2010, 22:14
Už jsme taky vyzkoušeli , moc dobré
Eillee
(upraveno)
11. 12. 2008, 13:23
Dnes máme k obědu - já s malou s rýží, přítelovi asi udělám knédl. Je to vynikající!
Marna
(upraveno)
13. 2. 2009, 22:47
@Eillee
Tahle bašta je u nás také oblíbená . Nechte si chutnat a jestli máte rády s malou rýži, zkuste z mých receptů i rizoto . Martina
bohemiana
(upraveno)
12. 11. 2008, 11:39
Martino, tohle se vám povedlo!!! A nám podle vašeho recptu taky. Je to výborný a nemusí se zahušťovat moukou. Jsem nadšenáááá!
Marna
(upraveno)
12. 11. 2008, 11:47
@bohemiana
Mám radost, že Vám chutná . Prázdný talíř je pro kuchařku nejlepší odměna .
zulipet
(upraveno)
3. 3. 2008, 13:33
Martinko, dnes jsem uvařila tuto mňamku . Je opravdu vynikající. S malou jsme už papali a oběma nám to chutnalo s housk. knedlíkem. Uvidíme co ještě řekne můj drahý až přijde z práce a naberu mu - ale co, přidáme mu k tomu a bude určitě spokojený jako želva. Moc povedený receptík Petra s Niki!
Marna
(upraveno)
6. 3. 2008, 11:00
@zulipet
To mám radost, že Vám chutnalo . Dlabající nebo s pusou dokořán, boulema za ušima a omajdou kolem pusy je pro kuchařku nejlepší pochvala. Taťkovi samozřejmě přidejte , aby byla dokonalá souhra chutí . Naše Áňa by okamžitě začala volat, že chce taky a pak by dolizovala po tatínkovi kapičky pivíčka ze dna sklenice . Martina
iveta.pazderova
(upraveno)
26. 11. 2007, 11:22
Dobrý den Martinko.Dneska jsem dělala pro mého toto papání.Udělala jsem k tomu těstoviny.Moc si pochutnával.Zítra mu k tomu udělám bramborovou kaši.Taky jsme to měli my s manželem.Je to .Moc děkuju za recept. Ivet.
Marna
(upraveno)
26. 11. 2007, 21:09
@iveta.pazderova
To mám radost, že to chutnalo malému i velkému . Naše starší holčička byla děsně nežravá a teprve mě v kuchyni pořádně prohánějí a nutí mě vymýšlet dětské . Před 14 dny přestaly jíst k večeři kaši a tak jsem nasadila večerní polívčičky . Už se chystám, jak ty moje zakudlanky vyfotím a nabídnu na MMB jako inspiraci Mějte se hezky a zkuste taťkovi udělat kapsičky z listového těsta. Jsou výborné . Martina